NU 7 dagen GRATIS testen!

Klantenservice
(maandag t/m vrijdag 09.00 tot 21.00 uur)

0341 - 431 055
artrose - Braces4Artrose

Wat is artrose?

Artrose is een reumatische aandoening waarbij het kraakbeen wordt afgebroken en ook het bot onder het kraakbeen vervormt. Zowel van het kraakbeen als van het bot gaat de kwaliteit geleidelijk achteruit. Artrose is dus geen ziekte van alleen het kraakbeen maar van het hele gewricht.

In een gezond gewricht komen twee botten bij elkaar. Op het uiteinde van deze botten zitten schokdempende kussentjes van kraakbeen, zodat de botten niet tegen elkaar schuren. Wanneer een gewricht aangetast is door artrose worden de kraakbeenkussentjes afgebroken, met als gevolg dat de botten over elkaar gaan schuren.

artrose

Oorzaken van artrose:

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van artrose:  Erfelijke aanleg speelt een rol bij het ontstaan van artrose; in de ene familie komt meer artrose voor dan in de andere. Ook het geslacht is van invloed op artrose,  vrouwen hebben vaker last van artrose dan mannen. Verder kan artrose ontstaan na een gewrichtsontsteking, een botbreuk of bij zwakke gewrichtsbanden. Ook heeft het hebben van overgewicht een grotere kans op artrose, net zoals zwaar lichamelijk werk of langdurige overbelasting van de gewrichten. Tenslotte zijn andere gewrichtsziektes zoals artritis en jicht van invloed op het ontstaan van artrose. 

 

 • star
 • star
 • star
 • star
 • star

Braces4Artrose is beoordeeld met een van 10 op basis van beoordelingen op Kiyoh

Informatie en service

 • Lees meer h

  Morgen in huis

  Bestellingen voor 21.00 uur geplaatst worden dezelfde dag nog verzonden. Bestellingen in het weekend voor zondag 19.00uur besteld worden op maandag geleverd.

  Bezorgen en afhalen
 • Lees meer h

  Deskundig advies

  Heb je een specifieke vraag of weet je niet precies welke brace voor jou geschikt is? Neem dan contact met ons op,
  bel 0341 – 431 055.

  Contact gegevens
 • Lees meer h

  Tevreden klanten

  Klanten beoordelen ons met een 9.2!
  Lees hier de beoordelingen van onze klanten.

  Klantbeoordelingen KiyOh