NU 7 dagen GRATIS testen!

Klantenservice
(maandag t/m vrijdag 09.00 tot 21.00 uur)

0341 - 431 055
duim artrose - Braces4Artrose

Zo helpt een duimbrace bij duim artrose

Door een duimbrace te dragen ondersteun en ontlast je de duim. Ook zorgt het ervoor dat verdere slijtage verminderd wordt. Een duimbrace stabiliseert het duimbasisgewricht en positioneert het middenhandsbeentje van de duim in een functionele stand. Hierdoor ontstaat de zogenaamde ‘duimboog’, die tijdens het gebruik van de hand stabiel blijft en zorgt voor een goede grijpfunctie. Dit verlicht de pijn bij belasting van de duim. Door deze manier van stabiliseren blijven de aangrenzende gewrichten, waaronder het polsgewricht, vrij. Je kan de pols dus goed blijven bewegen.

naar collectie duimbraces voor artrose

duim artrose

Omdat je de duim veel gebruikt is de duim zeer gevoelig voor slijtage. Artrose zit dan ook vaak in het duimbasisgewricht CMC-I. Artrose van het basisgewricht van de duim in combinatie met het verweken van de gewrichtsbanden leidt tot een functionele instabiliteit. Als gevolg hiervan ontstaan symptomen als pijn, verminderde handfunctie, krachtsverlies en stijfheid. Je voelt een zeurende pijn aan de basis van de duim, die toeneemt bij knijpbewegingen, zoals het openen van een deksel, en bij schrijven. Duimartrose komt bij vrouwen vaker voor dan bij mannen.

Het duimbasis gewricht heeft een speciale vorm, zadelvormig, en bestaat uit het handwortelbotje en het middenhandsbeentje van de duim. Door de vorm kan de duim samen met de vingers knijpbewegingen maken en heeft de duim veel bewegingsvrijheid. Normaal zijn de uiteinden van de botten bedekt met kraakbeen, maar bij duim artrose slijt de kraakbeenlaag in het duimbasisgewricht, waardoor de botten niet meer soepel langs elkaar bewegen maar met elkaar in contact komen. Dit geeft een zeurende pijn aan de basis van de duim.

 • star
 • star
 • star
 • star
 • star

Braces4Artrose is beoordeeld met een van 10 op basis van beoordelingen op Kiyoh

Informatie en service

 • Lees meer h

  Morgen in huis

  Bestellingen voor 21.00 uur geplaatst worden dezelfde dag nog verzonden. Bestellingen in het weekend voor zondag 19.00uur besteld worden op maandag geleverd.

  Bezorgen en afhalen
 • Lees meer h

  Deskundig advies

  Heb je een specifieke vraag of weet je niet precies welke brace voor jou geschikt is? Neem dan contact met ons op,
  bel 0341 – 431 055.

  Contact gegevens
 • Lees meer h

  Tevreden klanten

  Klanten beoordelen ons met een 9.2!
  Lees hier de beoordelingen van onze klanten.

  Klantbeoordelingen KiyOh