NU 7 dagen GRATIS testen!

Klantenservice
(maandag t/m vrijdag 09.00 tot 21.00 uur)

0341 - 431 055
elleboog artrose - Braces4Artrose

Zo helpt een armbrace bij elleboog artrose

Bij artrose in de elleboog is het dragen van een armbrace een goede behandelmethode. Door een armbrace te dragen ontlast en ondersteun je de elleboog waardoor je de elleboog beter kan bewegen. Een armbrace zorgt voor actieve stabilisatie en ondersteuning van het ellebooggewricht bij elke beweging. Ook worden door een brace de spieren zacht gemasseerd en wordt de elleboog beschermt tegen overbelasting. Daarnaast neemt de zwelling in het gewricht af door de compressie. Hierdoor functioneert de elleboog beter en worden de pijnklachten verminderd.

naar collectie armbraces voor artrose

elleboog artrose

Bij artrose in de elleboog is er sprake van slijtage van het kraakbeen in het ellebooggewricht. Wanneer je artrose in de elleboog hebt voel je pijn bij het bewegen en het belasten van het ellebooggewricht. Verder kan de elleboog ‘s ochtends stijf aanvoelen, dit wordt minder bij beweging. Er kan ook zwelling ontstaan door ontsteking van het gewricht.

Het ellebooggewricht verbindt een bot in de bovenarm met 2 botten in de onderarm. De bot uiteinden hebben een laagje kraakbeen zodat de gewrichten soepel over elkaar heen kunnen glijden. Rondom is het ellebooggewricht voorzien van gewrichtsbanden die voor de stevigheid zorgen. Als er sprake is van kraakbeenslijtage komt het onderliggende bot gedeeltelijk bloot te liggen, wat pijnklachten geeft. Door de vrijkomende stukjes kraakbeen kan het gewricht ook gaan ontsteken. Hierdoor ontstaat zwelling en ook dit geeft pijnklachten.

 • star
 • star
 • star
 • star
 • star

Braces4Artrose is beoordeeld met een van 10 op basis van beoordelingen op Kiyoh

Informatie en service

 • Lees meer h

  Morgen in huis

  Bestellingen voor 21.00 uur geplaatst worden dezelfde dag nog verzonden. Bestellingen in het weekend voor zondag 19.00uur besteld worden op maandag geleverd.

  Bezorgen en afhalen
 • Lees meer h

  Deskundig advies

  Heb je een specifieke vraag of weet je niet precies welke brace voor jou geschikt is? Neem dan contact met ons op,
  bel 0341 – 431 055.

  Contact gegevens
 • Lees meer h

  Tevreden klanten

  Klanten beoordelen ons met een 9.2!
  Lees hier de beoordelingen van onze klanten.

  Klantbeoordelingen KiyOh