NU 7 dagen GRATIS testen!

Klantenservice
(maandag t/m vrijdag 09.00 tot 21.00 uur)

0341 - 431 055
knie artrose - Braces4Artrose

Zo helpt een kniebrace bij knie artrose

Het dragen van een kniebrace is een goede behandelmethode bij knie artrose. Door de brace voelt de knie stabieler aan. Daarnaast voel je dat de kniebrace je kniegewricht ondersteunt. Dit vergroot het gevoel van zekerheid. Hierdoor gebruik je je knie meer en beter dan je zonder het dragen van een brace zou doen. Doordat je meer beweegt, verbetert de spierkracht. Bewegen is belangrijk om het resterende kraakbeen zo gezond mogelijk te houden. Daarnaast zorgt beweging ervoor dat de knie beter functioneert en dat de klachten verminderen.

naar collectie kniebraces voor artrose

knie artrose

Bij knieartrose voel je meestal pijn in de knie en knieholte met uitstraling naar de benen. ‘s Ochtends kan de knie stijf aanvoelen. Ook kan er door vochtophoping zwelling ontstaan, waardoor het buigen en strekken van de knie moeilijk gaat. Bij gevorderde artrose kan de knie van vorm veranderen doordat aan de randen bot aangroei ontstaat. Dit kan ook ‘slotklachten” geven.

De knie verbindt het dijbeen en het scheenbeen met elkaar. In de knie zitten twee soorten kraakbeen, gewrichtskraakbeen en menicuskraakbeen. Gewrichtskraakbeen zit om de uiteinden van de gewrichtsdelen, dus de uiteinden van het dijbeen en scheenbeen zijn bedekt met kraakbeen, waardoor de botten soepel over elkaar kunnen schuiven. De meniscus is losliggend kraakbeen en is een schokabsorberend, rubberachtig weefsel. Meniscuskraakbeen zit aan de binnen en buitenzijde van de knie.

Vanaf ongeveer 50 jaar gaat het kraakbeen slijten; dit is artrose. Maar knieartrose kan ook eerder ontstaan, bijvoorbeeld door een breuk, een verdraaiing of val op de knie, of door meniscus letsel. Kraakbeen heeft geen herstelcapaciteit zoals bijvoorbeeld de huid wel heeft. Hierdoor is kraakbeenslijtage een onomkeerbaar proces.

Onderzoek Universiteit van Manchester: "Grote verbeteringen door dragen kniebrace"

Door een kniebrace te dragen, kun je pijn en klachten als gevolg van knie artrose aanzienlijk verminderen. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Manchester uit 2013. De onderzoekers presenteerden de resultaten van hun onderzoek op een bijeenkomst van de Osteoarthritis Research Society. Volgens de wetenschappers biedt hun ontdekking grote mogelijkheden voor de behandeling van deze veelvoorkomende gewrichtsaandoening en een simpel en goedkoop alternatief voor pijnstillers.

“Er is dringend behoefte aan niet-operatieve behandelingen van artrose in de knie”, aldus onderzoeker Michael Callaghan. “Er is daarbij tot nu toe weinig aandacht besteedt aan behandelingen gericht op de knieschijf; een belangrijke bron van kniepijn. Ons onderzoek laat zien dat een simpele lichtgewicht kniebrace tot grote verbeteringen kan leiden.”

Voor het onderzoek bestudeerde hij samen met zijn collega’s 126 patiënten tussen de 40 en 70 jaar. De patiënten werden gedurende 12 weken gevolgd. Na het dragen van de brace voor zes weken zagen de onderzoekers een significant verschil met de controle groep op het gebied van pijn, klachten, stijfheid en spierkracht.

“Patiënten vertelden dat door de brace hun knie stabieler aanvoelde. Ze ervaarden daarbij steun van de brace en voelden zich meer zeker”, legt Callaghan uit. “Wij denken dat het gevoel van zekerheid er voor zorgt dat mensen hun knie meer gebruiken dan normaal. Dit verbetert de spierkracht, het functioneren van de knie en de vermindert de klachten.”

bron: http://www.manchester.ac.uk/discover/news/knee-bracing-can-significantly-reduce-pain-of-kneecap-osteoarthritis/

Onderzoek Universiteit van Manchester:
 • star
 • star
 • star
 • star
 • star

Braces4Artrose is beoordeeld met een van 10 op basis van beoordelingen op Kiyoh

Informatie en service

 • Lees meer h

  Morgen in huis

  Bestellingen voor 21.00 uur geplaatst worden dezelfde dag nog verzonden. Bestellingen in het weekend voor zondag 19.00uur besteld worden op maandag geleverd.

  Bezorgen en afhalen
 • Lees meer h

  Deskundig advies

  Heb je een specifieke vraag of weet je niet precies welke brace voor jou geschikt is? Neem dan contact met ons op,
  bel 0341 – 431 055.

  Contact gegevens
 • Lees meer h

  Tevreden klanten

  Klanten beoordelen ons met een 9.2!
  Lees hier de beoordelingen van onze klanten.

  Klantbeoordelingen KiyOh